Стежками долі Кобзаря

В дні перемог і в дні поразок,

Щасливі дні і в дні сумні

Іду з дитинства до Тараса,

Несу думки свої земні

Юрій Рибчинський

24 вересня 2014 року на виконання наказу КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» від 30.12.2013 року № 144 «Про затвердження складу творчих груп, шкіл творчого вчителя, педагогічної майстерності, постійно діючих семінарів, тренінгів, майстер-класів на 2014 рік» відбулося виїзне засідання творчої групи учителів української мови та літератури з проблеми: «Шляхи аналізу літературного твору. Сучасні технології роботи з текстом художнього твору».

Засідання відбулося на базі національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» (Звенигородський район, Черкаська область).

З метою вдосконалення фахової майстерності, розвитку креативності, творчості для членів творчої групи проведено оглядову екскурсію «Стежками долі Кобзаря», в ході якої вчителі довідалися про цікаві факти пов’язані з місцевістю, де народився та виріс Т. Г. Шевченко, дізналися про звичаї й свята Керелівки у творчості Тараса Шевченка.

Відвідали Моринці – колиску великого поета, місце, де народилася четверта дитина у сім’ї Шевченків. Ознайомились із творчістю Шевченка у різних видах мистецтва. Дізналися, що Моринці, Керелівка лежали на одному з восьми чумацьких шляхів Звенигородщини.

Всі отримали особливу життєдайну енергетику творчості, відвідуючи Будище, територію садиби родини Енгельгардта, де ростуть три старезні дуби, кожному з яких близько тисячі років. За переказами, в дуплі одного з них Тарас ховав свої малюнки. Біля поля між селами Шевченкове і Будище височить велетень-вітряк, єдиний збережений із двадцяти восьми, які діяли у Керелівці за часів дитинства Тараса.

У ході засідання проаналізували відомі факти та додатково отриману інформацію.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.