Завдання ДПА з української мови оголосять через Інтернет

Цього року зміст державної підсумкової атестації з української мови для учнів 11-х класів учні та вчителі дізнаються за допомогою Інтернету та Українського радіо, оголошення по телебаченню не буде. Про це повідомив міністр освіти і науки Дмитро Табачник під час наради з питань завершення навчального року. Міністр зазначив, що 27 травня 2013 року відбудеться повна технічна профілактика Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, тобто не буде працювати жоден загальнонаціональний канал.
З технічних причин Першого національного телеканалу пряма трансляція оголошення завдання буде здійснюватися 27.05.2013 о 9.00 год. через мережу Інтернет на офіційному веб-сайті Міністерства освіти і науки www.mon.gov.ua, Інституту інноваційних технологій і змісту освіти www.iitzo.gov.ua та шкільної освітньої мережі shodennik.ua (детальніше - лист МОН від 21.05.2013 № 1/9-356).

Після завершення оголошення номер тексту переказу, його назва та сторінка будуть розміщені на офіційних веб-сайтах Міністерства освіти і науки, Інституту інноваційних технологій і змісту освіти та шкільної освітньої мережі shodennik.ua.

Як відомо державна підсумкова атестація випускників 11-х класів з трьох предметів відбудеться з 27 по 31 травня 2013 року. ДПА з української мови є обов’язковою і буде проведена у формі переказу без творчого завдання за текстом, визначеним за посібником: "Збірник переказів для державної підсумкової атестації з української мови. 11 клас" (укл. Шелехова Г.Т., Новосьолова В.І., Ярмолюк А.В. – К.: Центр навчально-методичної літератури, 2013).
Збірник містить тексти 60 переказів, на виконання завдання державної підсумкової атестації з української мови в 11 класі відводиться 90 хвилин, протягом яких учні докладно відтворюють первинний текст запропонованого переказу з урахуванням його смислової і структурної цілісності (без додаткового творчого завдання). Переказ проводиться за традиційною методикою.
Про оголошення номеру диктанту з української мови для атестації учнів 9-х класів буде повідомлено додатково. Учні 9-х класів складатимуть шкільні іспити з п’яти навчальних предметів у період з 28 травня до 11 червня. За матеріалами: http://mon.gov.ua/ua/news/8777-do-uvagi-vipusknikiv-11-h-klasiv та http://osvita.ua/school/news/35922/

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.