24 жовтня 2012 року на базі Олександрійського колегіуму відбулась педагогічна практика слухачів курсів вчителів української мови і літератури.

Науково-методична лабораторія гуманітарно-естетичних дисциплін Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського висловлює щиру подяку управлінню освіти, молоді та спорту Олександрійської міської ради та педагогічному, учнівському колективам НВК «Олександрійський колегіум - спеціалізована школа» за сприяння у проведенні 24 жовтня 2012 року педагогічної практики для слухачів курсів підвищення кваліфікації учителів української мови та літератури.

У ході заходу Коваленко Сергій Петрович, директор навчального закладу, ознайомив слухачів з історією створення та розбудови колегіуму, технологіями досягнення успіхів педагогів та учнів у навчально-виховному процесі.

Заступник директора Кудря Тетяна Володимирівна презентувала систему роботи методичного об’єднання вчителів української мови та літератури.

Демонстрацією великого творчого потенціалу, продуманістю й ефективністю системи роботи учителів української мови та літератури стало проведення відкритих уроків. Слухачі курсів відвідали уроки у 5-г класі з української мови на тему «Подорож країною Синтаксис» (Дудка Інна Василівна, спеціаліст І категорії); урок української мови у 10-В класі «Складні випадки вживання м’якого знака та апострофа» (Кудря Тетяна Володимирівна, спеціаліст вищої категорії, старший учитель); урок української літератури у 6-В класі «Серце прагне бути на просторі! За твором Лесі українки «Тиша морська» (Герасименко Антоніна Олександрівна, спеціаліст І категорії); урок української літератури у 9-В класі «Благословенні ви, сліди, мандрівника Сковороди» (Жуган Оксана Юріївна, спеціаліст вищої категорії, старший учитель).

Робота учителів вирізнялась особливою динамічністю та скоригованістю, вмінням поставити коректні та актуальні питання, що потребували глибокого вдумливого аналізу та оцінки подій і фактів, з чим успішно справлялись учні.

Важливим чинником, який сприяв позитивному сприйняттю начального матеріалу, стали доброзичливі настанови вчителів.

Гості високо оцінили роботу колег, які продемонстрували цікаві форми методичної роботи, невтомний педагогічний пошук, використання технічних засобів навчання, велику увагу до кожної дитини, опікування її розвитком.

Вдалим доповненням до хороших вражень про високий рівень організації роботи в колегіумі став творчий звіт редакції шкільної газети «ШПІК» з літературно-музичною композицією «Людина…А крила має…» під керівництвом Резніченко Людмили Олександрівни, заступника директора з навчально-виховної роботи. Учасники заходу продемонстрували вміння володіти мистецтвом слова, пісні та танцю чим ще раз підтвердили, що педагогічний колектив закладу створює сприятливі умови для розвитку юної особистості.

Бажаємо Вам творчих злетів! З надією на нові зустрічі.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.